We blijven het herhalen, want we merken dat er toch zo nu en dan chocolade snoepende honden onze praktijk bezoeken.

Let dus op met die heerlijke chocolade letters, honden lusten deze ook maar ze zijn óh zó giftig voor onze lieve viervoeters! Indien uw hond toch wat gesnoept heeft, neem dan zo snel mogelijk contact op met de dierenarts.

Chocolade is giftig voor honden; het gevaar van chocolade voor honden is echter afhankelijk van het type chocolade, de hoeveelheid dat wordt geconsumeerd en de grootte van de hond. Grote hoeveelheden chocolade en cacaoproducten kunnen honden in sommige gevallen doden.

Waarom geen chocolade?

De toxische component van chocolade is theobromine. Mensen metaboliseren gemakkelijk theobromine, maar honden verwerken het veel langzamer waardoor het zich kan opbouwen tot toxische (giftige) niveaus in hun systeem.

Symptomen treden vaak binnen 1 tot 4 uur op na inname van chocolade. Soms pas na 6 tot 12 uur.
Symptomen zijn o.a.
– braken, diarree
– meer drinken en plassen
– onrustig geëxciteerd (opgewonden)
– spier rillingen
– hartkloppingen
– en zelfs epileptische aanvallen

Overzicht vergiftigingskans van chocolade:


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de kliniek.