ndg Wanneer uw dier gechipt is dan wordt dit geregistreerd bij de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Via hun website zijn 24 uur per dag de gegevens van gevonden dieren en hun baasjes op te vragen. Dierenartsen, dierenambulance en asiels kunnen op deze manier snel de eigenaar opsporen en op de hoogte stellen van de verblijfplaats van het gechipte dier.


amivedi

Huisdier vermist? Of een huisdier gevonden?Meld het zo snel mogelijk bij Amivedi!
Amivedi is een vrijwilligersorganisatie die zich sinds 1933 inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Is uw huisdier vermist of heeft u een huisdier gevonden? Meld het bij Amivedi! Zoek in ons bestand met vermiste en gevonden huisdieren, maak een flyer/poster of kom in contact met één van onze meldpunten. Samen zorgen we ervoor dat hond, kat, vogel, knaagdier of ander huisdier zo snel mogelijk wordt herenigd met zijn of haar baasje.


dierenambulancedenhaag

Lees alles over het werk van de dierenambulance. Hun werkgebied bestaat uit: Den Haag, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg,  Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp & Wassenaar. Met de dierenambulance helpen ze 24 uur per dag, 7 dagen per week, zieke, gewonde en zwervende dieren. Soms kunnen ze ter plekke helpen. In de meeste gevallen is meer hulp nodig en vervoeren ze de dieren eventueel naar een dierenarts en opvanglocatie.


MCD600

De specialisten van het Medisch Centrum voor Dieren onderzoeken en behandelen dieren op verwijzing van een dierenarts, met name uit Noord en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Het MCD heeft andere apparatuur dan uw dierenarts, bijvoorbeeld een CT scan, MRI scan en endoscopie apparatuur.
De website van het MCD geeft ook uitgebreid informatie over heel veel ziekten.


foutefokker01Veel mensen willen een huisdier, want dat is leuk en gezellig. Maar weet u wel wat zo’n dier nodig heeft? En, zo nee, hoe komt u daar dan achter? En is alle informatie die u krijgt wel 100 procent betrouwbaar? U ziet, voordat u met een gerust hart een huisdier kunt aanschaffen moeten er nogal wat vragen worden beantwoord. Het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) kan u daar uitstekend bij helpen.


raskattenwijzerDe RaskattenWijzer geeft een overzicht van ruim 50 erfelijke aandoeningen, die bij 23 kattenrassen in Nederland voorkomen. De website is ontwikkeld voor consument, fokker en professional die werkt met katten, en voor iedereen in Nederland die raskatten een goed hart toedraagt.
De RaskattenWijzer is speciaal bedoeld om de (aanstaande) katteneigenaar te informeren over de erfelijke ziekten die zich veelvuldig voordoen bij raskatten. Met deze informatie kan de koper een weloverwogen beslissing nemen voor de aanschaf van een kat. Lees meer over de aanschaf van een kat op de tips en adviezen pagina.